Black & White

Här kommer bilderna på målning och spikande av panel. Svart och Vitt är vad det blir på fasaden. Vitt Vitt Vitt kommer det vara inne











Regn...

Ja nu har det gått ett par dagar sedan senaste inlägget. Fy på mig! Skyller på att jag inte hinner då jag varje ledig stund är och fingrar på huset.
Det är dags för en checklista nu tycker jag. Bilderna får komma i ett eget inlägg.
Här kommer den.
Det som checkades förra gången tar jag intemed nu, är man intresserad av det så får man gå tillbaka i tiden själv =)

+ Dra om elen på nedervåningen som kommer gå i golvet på övervåningen - Check
+ Staga upp golvåsarna på övervåningen samt bygga lika många till som ligger där - Check
+Regla för Tristans rum övervåning - Check
+ Sätta in alla fönster och dörrar nere - Check
+ Sätta igen hålen med papp efter gamla takstolarna som stack ut på yttervägg
+ Sätta ny panel på huset - Halv Check påbörjat
+ Måla om huset - Halv Check påbörjat
+ Flytta ackumulatortank och spisen till garaget (- Halv Check Tanken är bortkopplad i allafall och halvtömd.
+ Städat av gården och glesat bräderna - Check
+ Flyttat snickarbaracken till parkeringen - Check
+ Beställa trappan - Check

Kvar att göra:
+ Isolera golvet övervåningen (tvrum) och lägga skivor
+ Isolera väggarna i kommande tv-rummet med 145:or, 45:or sitter redan där
+ Regla för väggarna till toa och klädkammare uppe
+ Isolera väggarna nere samt sätta OSB/Gips
+ Dra elen i Tv-rummet
+ Förbereda entrétaket med reglar
+ Sätta panel på norrväggen där förråd och pannrum kommer att vara
+ Regla för pannrum/förråd och gjuta för pannan
+ Panela och måla klart
+ Lägga taket

Det är väl det som ligger närmast till hands just nu, sen är det massa massa massa massa mer att göra som göra klart toa uppe, göra klart toa nere, sätta innerdörrar, tapetsera, måla, lägga golv, snickra innertak, montera trappan, öppna upp till övervåningen etc.

Det går sakta men säkert frammåt. Snickarna har vi skickat hem, så vi får se när de dyker upp nösta gång.

Idag är det regnigt, så på schemat står innejobb och eldragning Tv-rum.

Ha de //Linda

Måla paneeeeeel

Nu har snickarna gjort sitt för den här gången. Golvet på övervåningen (kommande tvrummet och Tristans tillfälliga sovrum) har fått förstärkning. De reglar som fanns har dubblats samt att det kommit till några fler. Mer panel på väggen där det finns ställning har kommit på plats och snickarna har förberett så vi ser hur allt ska sitta, så nu är det bara för oss att kapa, spika, måla, kapa, spika, måla. Som ni ser på bilderna har vi fått upp lite foder och Japp, dom kommer att vara svarta, lika som resten av panelen. Det är bara runt de stora fönsterpartien som det kommer bli vit, liggande panel.
Vi har även fått en ny vägg reglad i kök/tvrum. Vi vart tvungen att minska ner soffan en hel del för att få plats med allt. Som tur är sitter det ingen OSB på den, då hade den nog kännts väldigt trångt och mörkt. Nu har vi lite stolpar här och där, men det är fortfarande ombonat här inne med ett tvrum =)
Peter var och inhandla en ny kap och geringsåg. Snickarna tog ju med sig deras när dom lämnade bygget. Den har fungerat bra hittills. Det är ett monster, men jag ska nog bemästra den innan detta är klart. Jag har målat på dagarna när prinsen den yngre har sovit och Peter har spikat panel på kvällarna. Idag hann han med att måla oxå eftersom kl sprang iväg och han vill hålla sams med grannarna. Inge såga och spika efter kl 21:00, att måla är ett tyst jobb =) Jag hann ingenting ikväll då Tristan helt plötsligt har kommit in i separationsfasen den senaste veckan. Jag MÅSTE sitta så han ser mig och han måste kunna nå min hand snabbt om han känner för det. Nu ikväll skulle jag vara "duktig" och prova 5 minmetoden som alla pratar om, men efter 1 timme och 10 min var både jag och sonen för trött i huvet för att orka mer. Jag la ner honom och slog på speldosan, satte mig på sängen och vips så sov han. Skit i allt vad metoder heter och ger honom den trygghet han behöver. Detta är en "fas" han har ju vart en ängel dag som natt fram till nu, så om han vill att jag ska sitta bredvid honom tills han somnar (15 min) så gör jag det! Gofisen! Nu kom det in lite "privat", men nog om detta och åter till bygget. Jag har "bara" rensat på baksidan idag från panel som jag rev ner förra veckan. Jo höll på att glömma. Peter har kapat värmen här hemma, han började i fredags med att tömma tanken, sen kapa alla rören och plocka bort expansionskärlet från övervåningen. VI har nu en varmvattenberedare ca100 L, vilket vi klarar oss på, men golvet är sååååååååå kallt nu. Samma dag som vi kopplade ur vattnet vart det skitkallt ute, men men vi klarar oss. Huvudsaken vi kan duscha =)