Lite bilder

Här kommer det lite bilder från de senaste veckorna
Vi börjar med Tristans kommande rum 3/7-10



Sen några på kommande gästrum/datarum, nuvarande hall 5/7-10


Fortsättning på Tristans rum, slipa och spackla 6-10/7-10
Detta moment tog lång tid, ca 5 dagar för att få allt jämnt och fint innan målning.
My good va dammigt det blev


Mer kommer senare, nu ska jag utfodra mina privata snickare, Peter och pappa =)
Tristan är i stugan med mormor och jag, Peter och papsen är här hemma och kottlar golvet i Tv-rummet


Sovrum

Hejsan alla glada sommarfirare!
Här har det varit bloggtorka i takt med sommarvärmen. Det har helt enkelt inte funnits tid att blogga då vi varje barnfri sekund har jobbat på huset.
Vi har bott i stugan de senaste 2 veckorna och Tristan har varit där på dagarna med mormor och morfar medan vi har åkt till huset på morgonen och åkt tillbaka på kvällen innan prinsen somnar för natten. Vi har fått så enormt mycket hjälp av mamma och pappa denna sommar, så det går inte att förstå. Allt hade gått så mycket långsammare om det inte varit för er. Ni är våra juveler =)
Mån-ons denna vecka har Tristan varit med mormor här hemma medan jag och Peter har isolerat väggarna på övervåningen. Bläääääää blir aldrig fri den där isolerings skiten.
Under de senaste 2 veckorna har vi fixat klart Tristans rum vad gäller väggar och golv. Det ska målas och fixas i taket samt på med lister och en fototapet, men sen är det klart. Vi bor där allihop nu fram tills vi fått ordning på sovrummet på övervåningen.  Vi har även börjat med den kommande hallen nere och tvättstugan.
I tvättstugan har vi rivit pch isolerat om väggen in mot Tristans rum och kapat upp för dörren mellan garaget och tvättstugan. Så nu är det beställt brandklassade innerdörrar och karm. I kommande hallen nuvarande tvrummet har vi isolerat och reglat ytterväggen och satt OSB och gipsskivor.
Vi har storstädat garaget oxå nu eftersom vi håller till där när det är dåligt väder ute. Vi har haft enorm tur med vädret annars denna sommar, men den första dagen regnet och blåsten kom regnade det in i ena takkupan + att vi glömt stänga balkongdörren in till sovrummet. Blöt i isoleringen i takkupan samt runnit efter en regel ner i garaget, men byggfläkten gjorde susen. Några gipsskivor som bytts ut och isolering i väggen samt ny papp på takkupan så nu är vi på banan igen. Bita ihop och gilla läget.
Det går frammåt sakta men säkert. Bilder kommer inom kort, men nu ska jag och Peter upp och sätta dom sista väggskivorna i tv-rummet och städa ihop golvet, för på lör kommer min pappa och ska hjälpa oss kottla och isolera golvet på övervåningen. Då får lille prins vara med mormor ute i stugan och mysa. Skulle bli dåligt väder i helgen så dom får roa sig inomhus. Imorgon fredag är IKEA dag. Piss tycker jag roligt tycker Peter, men jag får ju bestämma hur köket ska bli, så lite roligt är det väl...

Ha de gött nu alla//Linda


Tristans rum

Ja här spacklas och slipas det, ungefär lika tråkigt som att isolera, men nån ska ju göra det och det är tydligen jag *fnys*.
Peter hjälpte till en sväng nu ikväll, jag började runt kl 12 idag och packade ihop strax efetr kl 21, nya tag i morgon bitti. Vi har spacklat en vända och ska spackla minst en vända till på väggarna. Taket gör vi först när golvet är på uppe efetrsom taket rör sig när man går på åsarna nu.
Får se om jag drar igång med hallen imorgon, om jag hnner, annars kanske jag går ut och målar om det är väder. Det tar liiiiiite lång tid för spacklet att torka (1 tim på 1 mm enligt anvisningarna), men det hade inte torka efter 7-8 tim så jag vet inte vad det var för testrum dom hade.
Lite bilder:
Fre- Isoleringsdax och skruva upp OSB/Gipsskivorna i tak och väggar. Lite varmt denna dag.
(På bilderna ser det ut som det är bara Peter som jobbar, men det är bara en synvilla)




 


Snart semester

Ja Peter går på semester alltså, men från en arbetsplats till en annan. Den nya arbetsplatsen är projekt bygga hus. Vi har gjort nästan all el på övervåningen klar. Kört fast lite, så då slutade vi med det och gick över till att göra väggarna klar nere.
Vi började med Tristans rum. Nu är OSB påväggarna på plats och gips i tak och väggar är klart. Nu ska jag sackla och slipa där under den här veckan. Peter har även gjort "korridoren" som leder in till vårt nuivarand erum och Tristans rum samt halva gamla hallen (kommande gäst/datarum). Allt rullar på igen efter 1 mån halvslappande på byggfronten. Det har varit en seg tid i Juni, jag vet inte vad det beror på. Nu är det nya tag och innan helgen hoppas jag att vi har flyttat in vårt sovrum till Tristans rum, så vi kan påbörja i tvättstugan. Sen MÅSTE vi göra klart elen på övervåningen och lägga in golv. Det är en hel del vi har att göra på Peters semester.
Här kommer lite bilder från övervåningen nr Zorro kollar in bärigheten =) Mer bilder kommer inom kort