Tis-Tors 27-29/4

Måndag och onsdag hade vi "ledigt" från bygget. Måndagen var syster Marie m fam på besök och ons tillbringade vi på Håstaholmen för att städa ur lagret/kontoret.
Tisdagen plockade vi ihop all spill isolering från golvet i tv-rummet som tidigare ägaren hade "drevat" med samt att vi har förberett ett "golv" som snickarna kan gå på när dom ska sätta in fönstren på måndag. Torsdagen städade vi ur sovrummet från massa onödigt skräp. Massonit och småspill isolering som låg utspridd överallt. Vi packade även 195:or som pappa ska få. Eftersom städningen gick fort så passade vi på att riva ner en bit av skorsten. Den del som är kvar i köket får vara tills vi får lite mer koll på när vi ska göra om badrummet och golvet uppe blir riktigt klart osv.
Vi kastade ut alla tegelstenar på gården och får se om någon vill ha dom annars blir det fyllning till gården =)
Vi har städat ihop det värsta efter skorstens rivningen, "Grovisen" åker fram i helgen. Tristan var som jag tidigare skrev hos syster Marie m fam i Iggesund. Jag hämtade honom runt kl 21.


Utsikte från Tv-rummet


Helgen

Som vi skrev tidigare gick lördagen åt till att gå på Glada Hudik mässan och flyga helikopter =) Kvälen var vi över till Annie och Nicklas och käkade med dom på deras altan. Vi hade massa smått och gott med oss att äta. Grillat såklart =) Denna dag lyfte vi inte ett finger för att få nå gjort på huset, jo jag tände en brasa, men den släckte vi lika snabbt igen efetrsom vi skulle in till stan.
Tristan åkte till mormor på fre em och följde med henne och morfar till stugan. Han var där hela helgen lång. Mammas gofis borta hela helgen.
Söndagen gjorde vi ett ryck och fortsatte med projekt riva takstolar. Vi plockade även bort ett lager isolering från golvet (tidigare kallades det tak, innan vi gjorde två våningar) Det låg dubbla 195:or så det ena lagret tar vi bort nu och låter det gamla ligga tills vi får gavel fönstren installerade. Vi lyckades riva alla kvarvarande takstolar och lägga ut "landgångar" så vi slipper balansera på reglarna som ligger över golvet.




20-25/4-2010

Snabb uppdatering innan jag ska till Iggesund och hämta Tristan. Han har varit med moster Marie, Linnea, Viktor och Urban idag. Jag skjutsade honom till Maries jobb, ett dagis i Iggesund så han var där med henne ca 1 tim och lekte innan hon slutade.
Vi börjar väl med uppdatering från mitten av förra veckan. Jag gjorde inte många handtag då utan detvar mest Peter som jobbade då. Han började med att ta bort massonit och läkt på gamla taket som står kvar under det nya och det var massa slit med det kan jag lov. Han gjorde ungefär halva, sen hjälptes vi åt på fre kväll med att riva takstolarna. Vi plockade ner 2 st av 8. Mer uppdatering kommer senare, håll ut =)

Peter har fått bort massoniten och läkt på ett par takstolar

Stökigt blir det i vårt fina sovrm. Jag städar och skitar ner igen =)

Nu har vi fått ner 2 takstolar i alla fall. Den stora isoleringsklumpen är ett expansionskärl till pannan

Xarek vill oxå vara med


Helikoptertur

Idag Lör 24/4-2010 passade jag, Peter och Linus på att ta en tur med helikopter över Hudiksvallsfjärden =) Vi var på Glada Hudik mässan på glysis ochdär fick man möjlighet att flyga helikopter och självklart gjorde vi det. Här kommer lite bilder. Vi bad piloten flyga över vårat hus =)


Ovan vy över vackra Hudiksvall

Ovan fotade stugan i Iggesund. Där är lillhjärtat nu med mommo och moffa

Ovan foto över vårt hus =)

Hudiksvall-Sveriges vackraste stad



Tis-Ons

Jag har fortsatt städa av gården så mycket jag kunnat under tis-ons. Idag ons har jag även kunnat elda, ingen blåst Jippie! Det kommer nog vara ganska rent innan nästa vecka börjar, det är min plan i allafall =)


Mån 19/4-2010

Måndagen ägnade vi hela dagen åt att åka på soptippen. Oh Lord va det är tråkigt! Vi har en ganska stor tomt nu, men den är lerig, så man njuter inte direkt av den. Peter var upp på övervåningen och tejpade igen hålen i taket som Lasse gjorde när han isolerade.


Sön 18/4-2010

Söndagen fortsatte vi att städa och elda. Linus och Jens hjälpte till och det började hända lite grejer på gården. Peter fixade fläkten till toaletten. Annie fixade lunchen till oss och Tristan fick vara kvar där några tim på em. Mamma Monica och Pappa Anders var på besök en sväng. Mamma Marianne och Danne dök upp på kvällen och käkade grillat här med oss. Mmmmm lika gott denna dag =)




Lördagkväll=Grillning

Vi bjöd syster m fam på käk på lördagkvällen. Det var grillat på menyn. Vi drög över år grill och tog med oss alt gott som  vi skulle stoppa i oss. Mmmm va det var mumsfillibabba med grillat. Peter harköpt en ny grill som vi invigde. Den var superbra, men som vanligt har man för bråttom så den perfekta grillglöden infann sig när vi hade käkat klart! Tristan hade varit med Annie och Tilda undertiden vi städade på em. Han och kaninen Lille Skutt är nu bästa vänner =) Tack alla för hjälpen!


Lör 17/4-2010=Städdag

Lördag gick åt att riva ställning, städa och elda. Ny ställning har byggts på norrsidan så att det ska gå lättare att ta sig upp med fönstren och gipsskivorna. Dessutom kan du mamma klättra på den utan att kämpa med din axel =)
Tack Jens och Linus för all hjälp ute på gården och tack kära syster och Tilda för att ni roade Tristan.




Fredag kväll 16/4-2010

Fredag em/kväll spenderade Linus och Jens ute på gården för att städa. Dom plockade ihop allt skräp som låg på altanen på framsidan. Där låg isolering, reglar, gipsskivor, asfaltboard etc. Jag och Peter spenderade 1 timme inne hos veterinären. Xarek har inflamation i örat, IGEN! När vi kom hem därifrån så började Peter, Jens och Linus riva den sista väggen inne i Tristans rum. Den som var mellan Tristans rum och klädkammaren. Nu är hans rum storleksmässigt klart, så nu ska det dras el och sättas nya gipsskivor i tak och på vägg. Får se om vi river gamla ytterväggarna oxå. Vet inte riktigt vad Peter har planerat, så jag vågar inte säga nåt säkert =)
Idag lör ska vi ut och elda upp det som killarna plockat ihop. Blåser inget, just nu i allafall. Katerna har fixat middagen idag. Det vart dubbelt upp eftersom vi är så många som ska födas =) Nu har katterna fått en tillfällig dörr, så nu blir det till att hålla sig i ett rum igen.


Städdags

Japp då var det fredag och dags att dra igång helgens projekt! Det ska eldas, städas, och tejpas igen hål efter isoleringen av tak.
Linus och Peter rev delar av ställningen utanför garaget i ons och igår så tog Linus och jag ner den som stod mot söderväggen. Tomt vart det och vi fick in massa ljus genom köksfönstret igen. Tanken va att jag skulle ha eldat skräp idag, men det blåser, som vanligt när jag ska göra något. Imorgon skulle det snöa/regna, så vi får väl se om jag kna göra nåt då. Tjingeling //Linda


Snickarna jobbar vi hade semester

Nu har vi haft 1½ veckas semester från bygget jag och Peter. Semestern har tillbringats på Kreta. Underbart! Batterierna är laddade för att köra stenhårt med bygget under våren och sommaren. Innan vi åkte rev vi 2 väggar, Lasse var här och isolerade klart taket. Nu under tiden vi har varit borta så har det skett en enorm förändring här. Vi har inte längre öppen planlösning. Nu är det väggar överallt känns det som. Klädkammaren som lkommer vara till hö om ytterdörren är på plats, Tristans vägg är flyttad. Väggarna till gästrummet som kommer vara där hallen är idag är på plats. Enda som är orört nu är sovrummet och toa, eller toa har inget fönster längre, men det räknas knappt.
I sön när vi kom hem från semestern rev vi ner plasten som vi satte upp för att slippa massa gipsdamm i sovrummet och köket när vi var borta och snickarna skulle vara här och jobbade.
Igår mån möbelerade vi om här hemma för att få det lite mer ombonat nu när det ser ut som en byggarbetsplas även inne. Bilder kommer nedan.
Idag har jag påbörjat städningen ute på gården. Hjälp va med skräp vi har som vi måste få bort. Jag har påbörjat i alla fall, men dett akommer att ta tid. I helgen har vi bett Linus och Jens om hjälp.


'


Sista veckan i mars -10

Nu har mars passerat och det har inneburit snickra snickra snickra för fam Hillgren/Strandell. I söndags rev vi en vägg och den andra åkte ner på måndagen. Jag tog hjälp av mamma som barnvakt och syster som riv/städhjälp. Nu när den väggen också är borta har vi en stor öppen planlösning. Tristans rum/idag katternas är nu en del av hall, kök, tvrum. Denna gång valde vi att hänga för en plast in mot tv-rum/köket eftersom vi redan hade gnott ihjäl oss för att få bort allt damm från golv till tak. Peter och Nicklas planerade för kommande avlopp från sovrummet som kommer gå genom garaget. Det var väl det som måndagen hade att erbjuda. Eftersom det var en vardag så satte vi inte igång arbetet förrän kl var närmare 18. Tisdagen bjöd på en hel del kalabalik må jag säga! Jag och Peter har orsakat osämja i föreningen då vi körde ut vårat byggmaterial på vägen ner till oss trots att föreningen satt upp max 6 ton skylten i söndag. Vi hade redan beställt materialet och chauffören ringde och uppmärksammade Peter på att skylten var på plats. Jag ringer ordföranden och kollar om det är ok att köra ner eftersom dom ändå hade kört ända från stan,men det var tvärkört! Peter bestämde att vi kör ändå så får vi pröjsa för det vi ev förstörs. Vi var tvungen att få hem materialet eftersom snickarna ska använda det när vi är utomlands. Det skulle vi aldrig ha gjort! Ordföranden väljer istället att plocka ner skylten (som är ett stämmobeslut och som övriga i föreningen betalat för) och säger till mig när jag ringer och frågar vad som hänt, att det kommer minsann inte bli några åtgärder på vägen före stämman (som är i Juni) och är det någon som frågar varför så ska han säga att det är Peters fel. Det är dessutom jag och Peter som skulle få lösa reparationen av vägen framöver för han hade minsann tröttnat! Jag säger bara gringubbe! Vi erbjöd att betala extra väg avgift eftersom det finns en sådan bestämmelse i föreningen att om man bygger på huset så kan man betala extra för vägen, kanon förslag, men det hade aldrig tidigare utnyttjats så därför skulle det inte göras nu heller. Han hade bestämt detta så det gick inte att ändra på säger han. Vilken dåre! Klart vi skulle sagt åt chaffören och åka in till Hudik och lasta om på flera små lastbilar så det vart under 6 ton, men jag tror inte det hade blivit mindre skada på vägen i alla fall. Till råga på allt så pajade lastbilen innan den kommit fram till oss, så den vart stående på en mötesplats ficka hela tisdagen. Dom vart tvungen att komma ut med en ny bil och lasta om. Vilken dag det var tisdagen. Jag var helt slut när jag gick och la mig. Jag säger bara en sak! Hoppas för guds skull det blir en ny ordförande på mellanbyns förening nästa år! Energitjuv! Ruska ruska, nu har jag skakat av mig honom! Åter till något mer väsentligt!
Vi drar till Arlanda idag och sover på Sky City för att sedan ta luft under vingarna och bege oss till Kreta 9 dagar. Kommer antagligen inte bli någon uppdatering på denna blogg under den veckan om inte min kära syster går in och fotar och skickar bilder till mig. on kommer ha koll på snickarna ;) och katterna. Vill ni följa oss på Kreta ska ni gå in på http://tristansblogg.blogg.se/ el på http://hillgren.blogspot.com/ 
Yassou =)