Lör 27/2-10

I morse när Tristan vaknade åkte vi iväg till Iggesund och min syster Marie m Fam. Tristan ska sova där inatt. Lillprinsen! Saknaden är STOR.
Denna dag har jag & Peter ägnat åt isolering. Känns som jag svalt en hel skiva. Blääääää för isolering. Kliar överallt men men det blir ju skitbra =)
När vi lämnat Tristan åkte jag och Peter in på Byggmax och köpte åldersbeständig plast och en varsin isolerkniv. Sen var det bara åka hem och sätta igång. Fick lunch och kaffe hos grannen (syster Annelie), tusen tack! Linus hjälpte oss ta upp isolering till övervåningen, tack Linus!
Vi började isolera i garaget och i sovrummet. Jag höll till nere i garaget och Peter uppe i sovrummet. Får se om vi ger oss på isoleringen av väggarna i den gamla delen imorgon eller om vi låter snickarna ta hand om det. Vi ska dra elen i garaget imorgon och isolera klart den norra väggen. Måste flytta fönstren som står på garagegolvet, men dom är enorm och toktung, så vi får se om vi kan få hjälp av grannarna i morgon =) Det finns att göra, så något roligt på vår barnfria dag kommer vi nog hitta på =) Lite bilder från dagsverket kommer här nedan //Linda



OS GULD, IGEN!

Stort Grattis Lag Norberg till OS Guldet! Ni är bäst tjejer!


Jobbhelg...

Denna helg kommer jag och Peter att ägna åt husbygget. Det kom ett lass med material från Beijer idag som innehöll bla gipsskivor och isolering, massa isolering!
Garaget kommer att bli proppfullt med isolering. Här ska bli varmt och tätt =)
I morgon när Tristan vaknar blir det frukost sen bär det av mot Iggesund till Tristans moster Marie m fam. Tristan ska sova där lör till sön eftersom vi ska försöka jobba undan endel på huset. Första gången han ska sova borta, får se hur vi klarar det, jag och Peter alltså, Tristan kommer det inte gå någon nöd på =)
Återkommer med bilder och uppdatering under helgen.
Jag var upp i veckan och fotade lite hur det såg ut nu när snickarna reglat ner för isoleringen som ska läggas i taket. Finns ingen plast ditsatt än, men det är förberett för det i den gamla husdelen i allafall.
//Linda



Fönster...

Nu gott folk är de på plats. Alla fönster är monterad i utbyggnadsdelen och balkarna i hallen är fastsvetsad. Det börjar likna ett hus mer och mer nu. Så himla skönt! Det sitter till och med en garagedörr på plats och porten är beställd, kommer nästa vecka.
Snickarna har inte varit på plats idag då det saknades material. Det är dags att sätta reglar i taket och plasta så vi kan ta hit min tremänning Lasse så han kan spruta in isolering i taket.
Sen blir det nog ett uppehåll för snickarna då vi ska jobba lite själv på huset. Vi ska riva det gamla taket bla.
Golvet i sovrummet är på plats så ska man ta sig in till kommande sovrummet nu får man klättra på ställningen som står ner mot havet och gå in via balkongdörren. Kändes lite märkligt, men så undebart!






Skära golv 14/2-2010



Skurit upp golvet för att det ska ställas dit balkar som ska bära upp yttertaket. Jag lovar er att det blev dammigt efter detta. Låg som en tät dimma innan det la sig fint på allt, precis allt!
Peter tycker att det gick superbra att skära i klinkersplattorna.


Kommande sovrummet


Under fönstergluggen som Peter står och hänger i kommer sängen att stå.

Golvytan i sovrummet. Till vä i rummet kommer det bli en toalett och till hö blir det en klädkammare med massa garderober =)
Jag är grymt höjdrädd, men varför sån panik, jag kommer ju knappast emellan golvreglarna, dom sitter ju för tätt hahaha Klättra ner gick bra i allafall, med skräckblandad förtjusning





Här händer det grejer 13/2-2010


Asfabord runt hela garaget är på plats, fönstren är intagen på plattan och golvet är nästan klart.

Vä bilden tagen uppifrån gamla taket ner mot sovrummet, mittenbilderna är på de gamla takstolarna ut mot det södra fönstret. Hö bilden är på gamla taket och den halva skorstenen ut mot södra fönstret.

Utsikten från det kommande tvrummet. (Hoppas grannarna kapar björken, annars kan jag hjälpa till o ta ner dom)


Blääääääää....

Ja vad ska man säga... Det snöar, gör mig ingenting, men det BLÅSER samtidigt! Vilket innebär: Drivor med massa snö på vissa ställen, omöjligt att skotta/slunga och snöskiten tar sig in på den nyskottade plattan, trots att vi satt för gluggarna! Omöjligt att köra med slungan eftersom allt blåser tillbaka igen. Nä idag får det vara. Ingen snickare här ändå, varken igår el idag och kommer dom imon får dom skotta själv, jag ger upp. Gubben i huset har alltid en förmåga att jobba borta när det snöar och blåser. Nä tur man har Kreta att se fram emot.
Igår var det undebart väder. Sol +-0 och det droppade härligtfrån taket. Lägger in några härliga bilder bla. på den kommande utsikten som kommer bli från sovrummet. Håll ut, snart är våren här...

De övre bilderna är utsikten norrut från takkupan som kommer bli med en fransk balkong.
Bilden nedanför är från småfönstren som är under takfönstren.

Systers hus

Takkupan, takfönstren och ingången till sovrummet. Till vä om ingången kommer toaletten att bli, reglingen är tätare där eftersom det blir klinkers. Till hö om ingången blir en klädkammare. Det börjar ta sig...


Städa plattan, IGEN!

Orkade inte vänta till Peter skulle komma hem från jobbet, så medan Tristan sov så passade jag på att "städa bort snön" från plattan. Nu är det gjort, så nu ska vi bara plasta in gluggarna och förhoppningsvis kommer det inte mer snö så man får "ledigt" i helgen.
Jag och min rygg behöver det nu, är lite sletten!

Före                         Efter


Snööööööööö


Vad ska man säga?! Tur vi har snöslunga och barnvakt...
4/2-10


Insnöad(?!)

Det var över en vecka sedan det vart uppdaterat här. Detta beror på att både fotografen och bygget har varit insnöad. Det har alltså inte hänt så himla mycket på bygget. Nu har killarna jobbat mån-tor denna vecka i alla fall, så lite har gjorts men det syns inte så mycket förändringar på fasaden.

26/1
 

31/1


4/2
Taket har kommit på plats likaså takfönstren, men det har kommit in massa snö på plattan, så det blir projektet i helgen att försöka rensa den och sätta för alla gluggar så det inte kommer in mer snö. För det kommer väl inte sluta snöa än?!