Onsdag 29/9-10 halva veckan har gått

Idag har vi varit in till stan och handlat material till håligheterna i golvet i köket. Vi måste jämna till där gamla köksskåpen stått och där väggar har stått som nu rivits. Detta måste göras för att vi ska kunna lägga klickgolvet på den gamla klinkersen. Vi är sååååå trött på klinkers. Det var det i hela huset tidigare och nu kommer det bara finnas i tvättstuga och badrum, där det hör hemma =) I hallen kommer vi att ha Klinkers imitation. Har hittat ett skitsnyggt så döm ut det efter att ni sett det =) Tristan är inne i stan hos mamma och pappa efter som vi skulle gjuta halva köket idag. Jag ska hämta honom i morgon bitti när mamma åker på jobbet. Saknar gofisen <3
I morgon kväll kommer vi jämna till det sista i golvet innan vi fortsätter med OSB skivorna och därefter gipsen. Vi ska iväg och köpa golv till köket på fredag, så vi får se när vi lägger in det. Nästa helg kanske.
Peter har även varit upp på taket och balanserat idag. Han mätte för takplåten som ska beställas i morgon. Jag var inte ett dugg avundsjuk på honom. våga hata höjder! Jo just det, höll på att glömma! Snickana var här i dag och började läkta taket. Snart har vi stuprör, hängrännor och ett plåttak på huset oxå. Det innebär att utsidan snart är komplett! Måste tilläggas att det var en underbart fin höstdag idag!
Bilder kommer som vanligt här nedan




Tis 28/9 köket

Ja köket är vi kvar i och där blir det nog ett tag skulle jag tro. Många delar som måste lösas innan man kan få in nya köket. Allt ska göras rätt och riktigt på en gång, för det är jobbigt och svårt att göra om. Det finns inga genvägar till det perfekta köket.
Tisdagen ägnade vi åt el, avlopp och ventilation. Fläktröret ska dras och det ska komma ut någonstans på utsidan och innan vi hittade en lösning på detta. Röret ska isoleras för brandsäkerhet och det är böj hit och böj dit. Till slut hittade vi en lösning som kommer bli kanon, mer om detta senare kanske. Hur som helst så höll vi på till kl 00:30, så nåt fick vi nog gjort utan att det syns. Mamma var här och underhöll Tristan i hans alldeles egna stora tillfälliga lekrum då pappa ändå skulle jobba över. Han kom hit runt kl 22 och hämtade upp mamsen.
Återigen lite bilder...





Mån 27/9-10

Tristan hos mormor medan jag och Peter slet ut retserna av köket. Det innebar ingen diskmaskin, inget vatten i köket på några veckor. Nu tänker ni, hur i H-vete kan dom bo så. Jo sörru, det är inga problem! Badrummet får stå värd som både kök, toalett, dusch och tvättstuga just nu. Nu tänker ni, "hur klarar man av detta" Jo det är bara tänka på vad man får när allt är klart! Vi får huset precis som vi vill ha det, hjulet rullar på och vi är påväg i rätt riktning! För oss fungerar det och vi hittar lösningar hela tiden som gör att vi kan bo här trots att vi bygger. För oss fungerar det och vi klagar inte. 
 


Sön 26/9-2010

En regnskur kom det på morgonen och en fantastisk regnbåge precis utanför stugan. Jag pappa och Peter åkte hem till mellanbyn för att sätta OSB i köket. Mamma och Tristan stannade kvar i stugan. Pappa och Peter byggde en ställning inne i köket för att de lättare skulle kunna sätta skivor på väggarna. Jag började med att slita ut det gamla köket. Linus kom en sväng och hjälpte mig. Fick flytta in skafferiet och allt porslin till den kommande garderoben i hallen. Bra tillfällig lösning. En tillfällig bänk är monterad i köket under byggnadstiden. Detta fär att ha något att ha kaffemaskinen på =)
Eftersom den nedre väggen och övre väggens reglar inte stämde så fick dom shimsa så de kunde få dit OSB skivorna.  Onödigt slit som tog flera timmar, men dygnet har 24 timmar, så det var bara att jobba på =)
Vi jobbade på fram till kl 21:30 sen åkte vi in till stan och käkade hos mamma och pappa.
Tusen tack för all hjälp i helgen mamma och pappa! Ni gör detta projekt möjligt! Tack Linus för all hjälp!
Här kommer lite bilder på hur det såg ut efter rivandet och byggandet av vägg.





Lör 25/9 Operation innertak

Pappa och Peter hoppade i arbetskläderna och drog iväg till Mellanbyn, jag mamma och Tristan stannade kvar i stugan. Marie och Linnea kom och hälsade på. Jag kunde inte hålla mig, så jag drog hem en svämg på kvällen för att kolla hur rivningen av taket gick vägen. Grabbarna hade gjort ett jättejobb! Det vart eyy helt annat hus här hemma. Skit coolt! Vi jobbade på fram till 21 tiden ungefär, sen bar det iväg till stugan igen för middag! Mamsen hade fixat kassler och potatisgratäng! Mums! 
Den lilla fågeln på bilden nedan är en liten rackare som flög in i vårat fönster och fick en rejäl smäll i skallen. Jag bar bort den en bit på gräsmattan, så den inte skulle bli kattmat och  fick pigga på sig ordentligt!  
Här kommer lite bilder från lördagen
 







Utvändigt norr

Här kommer lite bilder på norrsidan sett från grannens hus bla. Fotat i samma veva som Peter och Linus plockade ner ställningen.



Projekt riva innertak

Idag har pappa och Peter lämnat stugan för att bege sig till Mellanbyn och riva ett innertak. Nu ska skiten ner i köket! Det innebär att vi får bygga ett tillfälligt staket på övervåningen, för ni som känner Peter och vet att han "lyckas" med det mesta, ja ni förstår vart jag vill komma....
Det kommer att bli ett helt annat hus när detta blir gjort. Målarna körde en sista strykning av taket på övervåningen, så nu är det målat och klart! Så skönt att slippa göra detta själv. På sön ska jag riva gamla köksskåpen och förbereda för mitt nya alldeles underbara kök! Åhhhhh kan knappt bärga mig! Det kan hända att Peter har några andra planer som spräcker min lyckobubbla, men det återstår att se
Här kommer ett par bilder så länge. Nu är vår gård städad, men inte fin.
Snart ska den fixas oxå, men en sak i taget =)


Hantverkare...

Söndag kväll flyttade vi vårt tvrum till kommande sovrum eftersom målarna skulle komma på mån och börja med innetaket... kl 12 på mån ringer de och meddelar att de inte hinner ut efetrsom de inte han färdigt med jobbet de hade i fredags, nemas problemas. Vi hakade på släpvagnen och slängde in skräp i bilen och drog iväg till soptippen. Vi hann köra två vagnar med skit, så nu är det bara två kvar! LOVELY!!!!! Mamsen följde med oss hem när hon slutade jobbet. Hon fixade käk och umgicks med Tristan medan vi packade om allt virke, städade av ytterligare på gården, gipsade lite i garaget och förberedde för rörmockarn som lovat att han skulle komma på tis. Vi hade en plocka ihopdag igen med andra ord. Vi har även vart i kontakt med karln som ska fixa våran infart till huset, så i helgen kommer han hit och planerat tomten. Det tar sig sa.... Idag kl 09:00 var både rörmockarn och målarna på plats, det ni! BINGO!!!! Nu har vi väntat ett par veckor på att få värme i huset, men nu är det dags och det blir skitbra! Tur det inte har varit så kallt! Vi ska snart dra iväg med det sista lassen till soptippen, sen hem och städa huset invändigt! I morgon kommer fastighetsbyrån hit och värderar huset, så vi får se hur det går. S*N*A*R*T får jag MITT kök! Det är så nära nu att man nästa kan ta på det.... Kylskåpet kommer i morgon som det ser ut och det levereras hela vägen från Frankrike. Det är inget lyxskåp vi köpt med massa exklusiva funktioner och så, nä ett relativt billigt LG skåp med is maskin. Jaaaa jag vet att jag sagt att jag ALDRIG ska ha en LG pryl igen. Det vart ett Side by Side vilket jag oxå sagt att jag ALDRIG mer ska ha, men kan regeringen bryta sina ENORMA löften så kan väl jag bryta ett sketet märkeslöfte. Till saken hör att jag har en LG tvättmaskin oxå och den fungerar fortfarande =) Hur som helst så ser husprojektets framtid ljus ut och innan vi drar söderut så har jag bestämt att vi ska få mycket gjort, så det är bara ligga i =) Här kommer lite bilder då!


Helgen 17-19/9-2010

Denna helg har gått i städa tecken. Bräder, isolering, gips, ris, sly, plast och tegelpannor, ja allt ni kan tänka er, men det är lite skit kvar som ska på tippen.
Fredagen städade Peter och jag diket ut mot vägen från ris och sly som blivit efter avverkningen. Mellanbyn har fått ett lyft utan dess like. Det har avverkats hejvilt här och tomter som inte sett skymten av havet tidigare har fått havsutsikt som heter duga. Vi har inte fått någon bättre havsutsikt, men fått några träd bortplockade ut mot vägen så tomten vart ljusare. Vi bor självklart i närheten av trädkramare och de skulle minsann inte ta bort några träd på deras tomt, så vi får nöja oss med den lilla havsutsikt vi har, men jag är inte bitter och avundsjuk, inte alls (!!!!) Hahahaha
Vi körde ner riset på kasen vid vår föreningsstuga eftersom föreningen hade inplanerad städdag på lör 18/9. Det var skittungt att dra fram, men ack så fint det vart här utanför =) Vi bodde i stugan hela helgen, så Tristan och Xarek var kvar där med mormor och morfar på dagarna.
Lördagen åkte vi hem till kl 10 då städdagen startade. Jag och Peter åkte med ordföranden runt är på området och plockade bort ris och sly som blivit efter all avverkning. Vi jobbade på fram till kl 13 med det, man var skapligt mör efter det, men vi fortsatte med vår gård när vi ändå hade ångan uppe! Annie och Nicklas hjälpte oss hela em. Nicklas hade en lastbil hemma och en granne hade lånat ut sin traktor så vi hade lyxhjälpmedel här hemma, men det tog tid i alla fall. Vi slet på fram till strax efter kl 18 då vi packade oss i bilarna och for ut till stugan där mamma och pappa hade dukat bordet med massa mat, grilla! Mums...
Tack Annie & Nicklas för hjälpen i helgen och för våfflorna =) Tack mamma och pappa för hund och barnvakten. Ni är änglar hela bunten. Sön hjälpte Peter Annie & Nicklas att täcka båten och sen var det valvaka och flytt av tv-rummet, mer om det i nästa inlägg. Här kommer lite bilder från helgen. Höll på att glömma! Vi har putsat fönster och målat foder oxå . Vi har satt OSB i köket oxå, jag har även städat ur kommande sovrum=)






Lördag-Söndag 11-12 sep

Nu har vi börjat "bygga ihop" Tristans sovrum på övervåningen. Vi har fått dit golvet och snart alla OSB skivor. Sen ska det upp några väggar innan vi sätter gips, så det är lååååångt kvar innan det är helt klart.
Jag har gett mig F*N på att jag ska få ordning på MITT kök snart, så nu är det jag som ska spackla och slipa taket på övervåningen. Det måste göras innan vi öppnar upp, så man har något att stå på. Jag kommer ha så ont i axlarna, men det kommer det vara värt när jag får in köket. Ni anar inte hur mycket jobb det är kvar innan vi är klar. Golvet nere ska spacklas, golv ska läggas, väggar ska göras klart med isolering, OSB och gips. Spacklas och målas/tapetseras. Gips ska sättas i taket och spacklas, slipas, sen målas. Oojojojojojoj, men skam den som ger sig!
Här kommer några få bilder på vad som hänt i helgen!


Här kommer lite bilder







Nu börjar jobbet invändigt, Checklista!

All panel är nu på plats utom på farstukvisten, men det är det ingen panik med, den gör vi klar när vi får tid över =) Det är några vitbrädor runt de större fönstren på norrgaveln som ska målas på, men sen är det bara till att börja slita invändigt. Vi har även blivit av med överbliven isolering, så nu är det lite mer plats i garaget och i sovrummet på övervåningen.
Mamma var här i tis och hjälpte oss att städa av gården igen. Det vart superfint. Pöss på dä mamma =)
Peter har satt OSB och gips på väggarna i nya hallen. Kommer att bli jätte bra. Vi har satt in provisorisk klähängare och skohylla. Vi var på Ikea igår och köpte då ett nytt skoskåp och en ny hängare, det kommer vi antagligen sätta upp när allt börjar bli klart. Vi har idag gjort klart väggarna i gästrummet samt satt 1 varv gips i garaget där pannrummet kommer vara. Det ska på ett varv till gips eftersom det ska vara mer brandskyddat.
Peter har lagt isolering i Tristans golv på övervåningen,, så nu ska golvskivorna snart dit, i helgen hoppas jag. Han har även rivit väggen i gamla sovrummet för att få fram rören till tvättmaskinen och det som ska kopplas in i tanken som står i garaget. Vår rörmockare kommer föhoppningsvis i morgon så vi får klart med det innan helgen, men man vet aldrig.
Här kommer en liten checklista, bilder kommer under morgondagen. Nu soooooooova

+ Isolera golvet övervåningen (tvrum) - Check
+ Lägga golvskivor på övervåningen - Check
+ Isolera väggarna i kommande tv-rummet med 145:or, 45:or sitter redan där - MEGA CHECK
+ Sätta OSB/Gips väggarna på övervåningen - Halvcheck Osb kvar bara i Tristans rum. Gips överallt
+ Gipsa taket i kommande sovrum och Tvrum - Check 
+ Isolera väggarna nere samt sätta OSB/Gips - Halvcheck köket och tvättstugan kvar
+ Dra elen i Tv-rummet - Check
+ Förbereda entrétaket med reglar - Check
+ Sätta panel på norrväggen där förråd och pannrum kommer att vara - Check (Pannrummet är flyttat, men panelen är på plats)
+ Regla för pannrum/förråd och gjuta för pannan
+ Panela och måla klart - Check
+ Ta bort gamla ytterdörren och montera in ett fönster istället - Check
+ Gipsa i gästrummet - Check


Kvar att göra
+ Riva taket över köket
+ Isolera väggarna kök samt sätta OSB/Gips
+ Montera ihop köket
+ Isolera väggarna tvättstugan samt sätta OSB/Gips
+ Regla för väggarna till toa och klädkammare uppe i sovrummet
+ Sätta gips på väggarna på hela övervåningen
+ Sätta in innedörrer lite överrallt =)
+ Lägga taket

Mera bilder






Snart klart utvändigt

Ja panelen i alla fall, sen ska det dit altaner och fixas gräsmatta etc etc,men det får bli nästa år.
Det är klart på hela södersidan, hela östra sidan, nästan allt påå västra och nästan allt på norra. Det kommer att bli helt klart runt om hela imorgon ev tis fm. Ett fönster ska in oxå i Tristans rum på övervåningen. Sen ska snickarna sätta läkten på taket så ska vi kan lägga plåttaket innan snön börjar falla.
Vi har även fått en farstukvist, de ni! Kommer att bli skitsnyggt, men den ska vi även dona med sedan snickarna gjort klart allt. Så helt klart utvändigt är vi inte, men på god väg!
Här kommer bilder delar upp dem i två inlägg, så får vi ta och fixa en checklista sedan, det är MYCKET kvar att göra invändigt, så vi är långt ifrån klar...


Snickarna fick publik av tremänningarna Tristan & Nova