Nytt köksgolv Nov-11

Nu är det nya golvet på plats. Inköpt på Byggmax och ser ut som ett klinkergolv, men är betydligt varmare och mjukare att gå på. Vi har fått nog av klinker i det här huset! Nu är det laminat som gäller =) '


Golvet ska på plats i köket

I början av nov satte vi igång med golvet i köket. Det var lite styrit att såga och få till bra runt trappan, men det löste sig till slut =) Tristan var med och hjälpte till och det var en riktigt bra hantlangare våran lillprins <3





Resultat av slipning och målning

Här kommer resultatet av målningen bara lite smygare och lister som ska upp samt att fondväggen ska målas en gång till.




Slipa väggar och måla köket Okt-11

Då var det dags att hyra en ställning och en giraff (slipmaskin) för att ta tag i kökets lite väl höga väggar. Vi handlade in allt vi behövde och lånade ut Tristan till mormor och morfar sista helgen i sep. Det var ett ganska stort projekt, men vi hann så gott som färdigt med allt innan helgen tog slut. Tyvärr räckte inte den grå fondfrgen, så det måste vi fixa nästa gång vi hyr en ställning. 



Gårdsstädning

En gårdsstädning hann vi med innan vintern kom. Det har vi inte lyckats med de senaste åren. Nu har vi eldat upp allt skräp som fanns. Vi passade även på att elda upp den gamla utemöbeln. Hade säkert gått att sälja på blocket, men både jag och Peter drar oss för att sätta ut annonser. Det är så omständigt så vi eldade upp pengarna i stället... Korkat, ja kanske det! Vi har packat ihop allt som går att ha ute på baksidan och lagt upp virket på trallen som är kvar efter gamla inglasade altan. Peter har även ett jobblager här hemma så det är till att stuva för att få plats med allt och framförallt att få det att se hyfsat snyggt ut på gården. Det har varit rena bombnedslaget här tidigare. 
 


Köket okt-11

Vi bestämde oss för att ändra lite i köket bla med en köksö och nya köksmöbler. Jag ritade ön med hjälp av Ikeas planeringsverktyg och gjorde en beställning. Detta är det första resultatet, innan vi la nytt golv och målade väggarna. Nilas vart dålig i samma veva som vi jobbade med köksön så han och jag låg på sjukhuset i 3 dagar och dåpassade Peter på att göra klart allt till vi kom hem. Det var så himla fint att komma hem till ett helt nytt och fint kök!
På den sista bilden har jag köpt in nya gardinerpå Kjelles. Vart ju ett par meter!


Markarbete

Ja eftersom grannen (syster med fam) hade hem en grävmaskin så passade vi på att fixa den övre infarten till vårat hus. Det var rena bergodal banan att ta sig in på gården tidigare. Nu har den planats ut och det har lagts på ett lager med bergskross, men på vissa stellen ligger det två lager för att få rätt lutning på vägen. Vi har även tagit hem ett lass matjord och gjort gräsmattan lite större. Sen har vi förberett för plattsättningen som ska göras nästa år. Tyvärr hr jag inga bilder när bergskrossen ligger på och den nya gräsmattan, lägger in det senare. Lägger in bilder på vår egen grävmaskinist istället =)



Nilas Skötbord

Jag hade bestämt mig för att flytta skötbordet från badrummet in till vårat rum för att på natten slippa springa förbi Tristans rum och tända lampor. Så därför köpte jag en byrå på Ikea som man kan sätta dit en extra del så det blir ett skötbord. När barna har växt ur skötbordet så har man en praktisk byrå kvar.
Det är stort och praktiskt. Det är inte så ombonat på bilderna, men det vart superbra. Jag fick dessutom skruva ihop det själv det kanske är därför det blev så bra. Detta är 10 dagar innan Nilas föddes 16 sep, så jag är stor och klumpig, men det gick =)



Toalett nere

Ja toaletten nere ska få sig ett lyft den oxå, men det får bli nästa år. Nu i aug-11 har den fått ett litet städlyft bara. Peter passade på att förstöra toalocket när han ändå var i farten. Fråga mig inte hur man lyckas knäcka ett plastlock?! Lite nya fogar runt toastol och handfat vart det.


Tvättstugan

Ja tvättstugan är ett projekt som går låååååååångsamt frammåt. Vi är faktiskt överrens om att denna del av huset tar vi lite nu och då när andan faller på, eller när vi inte har något annat att göra för stunden. Idag har vi fått in garderober, satt hyllor ovanför tumlaren som redan fått flytta in. Tvättmaskinen ska flyttas... snart! Slussen mellan garaget och tvättstugan är reglad och gips sitter på ena sidan. Centraldammsugaren har fått flytta in i slussen. Då detta oxå är ett lågprioprojekt, så har det inte hänt så himla mycket ännu.
Bilderna är inte helt uppdaterade. På nedersta bilden ser man "gluggen" där tvättmaskin och tumlaren ska vara. Alla kartongerna är uppställda på hyllor ovanför. I dagsläget är det lite mer "städat", men inget mer än så.  


Vi ger oss på hallen nere

Hallen nere är grå och tråkig så vi slänger på lite billiga tapeter från Rusta. Snyggt vart det i allafall, sen om vi behåller detta eller gör om det senare, det får vi se. Detta drog vi igång med i slutet av Juli.


Tristans garderob

Tristan har fått en ny fin garderob inköpt på Ikea Juli-11. Han är så nöjd ch glad över sin nya garderob =)


Altanen sommaren 2011

Hej igen.... Ni som följer denna blogg har sett att jag är väldigt sparsam på inlägg. Om det beror på att vi är sparsam på att bygga för tillfället eller om det är för att jag har sparsamt med tid, jag det får bli både och måste jag medge... Nu kommer i allafall ett inlägg med massa bilder på vår fina altan som vi byggde i sommar. Ja jag var med och byggde fast jag inte är med på bild. Jag hade en rejäl kagge i vägen så jag var inte så supersmidig och snabb i bygget, men jag var med i allafall. Vi valde att bygga denna altan innan vi drog igång fler projekt inomhus då vi verkligen saknade någonstans att sitta på sommaren.
Som ni ser på några av bilderna så lyckades vi pricka in bygget även de regniga dagarna. Möblerna är köpta på Jysk.