Big update V21

Men nu var det längesen det var en uppdatering här! Det har hänt en hel del här hemma. Vi har fått upp nästan alla takdosorna till alla rum, badrummet kvar nere. Elen är relativt  klar här nere. Vi måste vänta på att snickarna ska fixa golvet på övervåningen först bara innan det sista fixet kan göras klart. Får se när elektrikern har tid =)
Vi har börjat få ordning på byggnaden utvändigt oxå. Mycket panel har kommit på plats och vi är i full färd med målningen. Shit va vi kommer att få måla, men va fint det blir! Förra veckan var snickarna på andra arbeten och vi jobbade mest med planeringen av elen under den veckan. Lördagen tillbringade vi på Furuvik med mina systar och peters systrar och bror. Bilder på detta kommer att läggas in på Tristans blogg senare( tristansblogg.blogg.se ) Denna vecka har en snickare varit här och satt panel, lite hade han gjort förra gången de var här och satte in fönster. Måndagen passade jag och Peter på att måla det som snickaren hade satt upp. Tilda var med och hjälpt till hon med gotjejen. Tusen tack Tilda! Xarek har varit med ute utan att lyckas välta en hink med färg eller fått färg på sig. Duktig kille! Tristan var hos mommo och moffa. Jag och Tristan sov där. Peter åkte till Sollefteå på tisdagmorgonen och kom hem först på ons kväll. Tristan var med mormor på kvällarna medan jag målade. Vi sov där både mån och tis. Ons och tors gick åt till att måla det med. Imorgon fre kommer snickarna börja med golvet i tv-rummet på övervåningen, så snart kommer man kunna gå på det ordentligt, förhoppningsvis! Nackdelen med att det blir klart med reglingen är att skiten ska isoleras =S Även väggarna i tv-rummet ska isoleras, så när det ska göras ska jag ta och se till att jag får jobba borta, det är ju så Peter löser det =) Han jobbar borta de dagar det ska ordnas med skitsaker på huset =)
Här nere kommer "lite" bilder på före panel och målning och efter (där vi är idag)
I helgen ska vi måla och sätta panel. Tristan är hos mommo och moffa inatt. Jag ska hämta honom imorgon em efter vi har målat. Om ni inte hört det förut så håller vi på måla huset =)





V19-2010

Nu har jag varit dålig på att uppdatera. Det har vart fullt ös hela denna vecka, så jag har inte haft tid, men här kommer ett par bilder.
Mån-tis gjordes det inte så mycket, vi väntade mest på att snickarna skulle höra av sig. Dom trodde dom skulle komma mån em eller tis, men dök upp på ons... Då var det dags att riva ut gamla fönster och sätta in nya. Jag och Tristan packade oss iväg till mamma och pappa eftersom det skulle bli öppet in till köket då alla fönster skulle plockas ut. Dessutom så skulle tigersågen fram och då kan det låta väldigt illa. Min farmor fyllde 85 år samma dag, så vi passade på att vila från bygget och fira henne. Efter kalaset åkte vi ner till svärmor och Danne i Rengsjö. Jag hjälpte dem att kakla deras kök. Vi sov där ons-tors och åkte hem sent på tors kväll. Peter åkte hem till det stökiga huset, jag och Tristan åkte till stugan. Snickarna hann inte göra klart allt på ons, så de gjorde det sista på fre (monterade in nya dörren och flyttade ett fönster, spikade panel bla) Bilderna får tala lite för sig själv.
Nu är alla fönster på plats i köket samt den nya ytterdörren är på plats. Vi har för närvarande två ytterdörrar då vi inte gjort klart alla rum invändigt ännu.
Tristan var kvar i stugan hos mormor och morfar på dagarna i helgen medan vi röjde i huset. Lör rev jag ner panelen på framsidan runt ytterdörren. Peter planerade och drog el. Elen kommer vara det som kommer ta längst tid och det är det absolut mest krävande tankemässigt. Vi har 40 olika elkartor tror jag hahaha Massa kryss i taket vart spottarna ska sitta. Blir nog bra till slut. Vi storstädade invändigt och möbelerade om på fre och stökade till allt på lör igen för att åter storstäda på sön. Ja det är tur man har centraldammsugare nu i alla fall....
Sön ägnade vi åt att dra el och vi har hunnit med 1/8 kanske och det tog ca 6 tim. Det ska borras dras rör, dras kabel, kopplas osv. men men det löser sig nog.
Tack mamma och pappa för hjälpen med lilleman i helgen. Ni är underbara som alltid ställer upp och tack för all mat! Tack Linus för alla hjälp här hemma, du är en klippa! Tack B för att vi får låna kyl/frys så vi slipper ha vårt gamla som tar sån plats! Tack svärmor och Danne för en underbar Kristi Himmelsfärd, god mat och gott sällskap! Tack Annie m fam för middag och kaffe i sön! Tack alla som kommenterar vårt bygge på bloggen, mera sånt =) Och slutligen Tack Inger för att du säljer din bil till mamma och pappa, så min käre far får en RIKTIG bil att köra!






Lördag 8/5-2010

Danne dök upp här runt 10 tiden idag och ska hjälpa oss med att riva den gamla hiskeliga altanen som har stått på norrgaveln. Det kommer att bli en ny på samma ställe, men det ska glasas in och göras ett nytt förråd där vid ett senare tillfälle. Samt att vi ska göra ett nytt pannrum där inom kort =)
(Om jag får bestämma)
Jens och Linus gick på halvfart idag då de båda var dunder förkylda + att de var dagen efter =)
Jag började med att "städa" i alla högar med bräder för att få fram allt skit som låg under och skulle på conteinern. Dessutom fick vi chansen att flytta på alla brädhögar så vi får en bredare väg in på tomten. Det tog lite tid att få ordning på då vi har förbaskat myckte trä som ligger överallt. Peter fick hjälpa mig på slutet. Danne kapade ner altantaket. Jens och Linus plockade ihop blocken som Danne kapade ner. Peter planerade elen. Vi har nu gjort en "elkarta" på allt som ligger på golvet i övervåningen. Vi har nästan lokaliserat vart all el går, men det är ingen ordning på nånting. En elektriker ska komma hit och försöka få nån koll på läget.
Vi har nu fått bort all spillisolering från övervåningen och plåten som var efter altantaket. Nu är det "bara" träskräpet som ska städas bort, det blir nog nästa helg. Tilda har hjälpt oss plocka spik som låg över hela gården med en magnet som Danne lånat ut till oss.
Runt kl 18 gav vi upp och började med maten. Grillat (som vanligt) Kyckling och helstekt filé stod på matsedeln. Mums!



Tack alla som hjälpt till denna helg. Ni är helt underbara! Utan er skulle detta bygge gå sååååååå långsamt. I morgon kommer lille sonen hem igen! Wieeeeee va vi längtar! Han har varit i stugan med mormor, morfar och Tilda hela helgen. Jag skjutsade ut honom och mamma i torsdags. Nuuuuuu vill jag kramas och gosa med honom, mammas lilla gohjärta <3


Fredag 7/5-2010

Nya tag på bygget. Jag har som ni märkt varit otroligt lat denna vecka. Inte gjort många knop, men igår (fredag)fick jag nya krafter. Conteinern vi beställt i torsdags dök upp runt 11:30 så då var det dags för den stora vårstädningen av allt skräp som blivit på bygget. Gubbarna som körde ut den rekomenderade oss att dela upp trä och "annat skit" så vi får så billig tömning som möjligt. Jag hade hoppats att det skulle bli en tömning bara, men som det ser ut nu så blir det minst 2. Hmmmmm Ja skiten ska ju väck, så det är bara hosta upp. Jens och Linus satte igång att sortera ut skräp ur högarna vi hade runt om huset, fast dom tog mest en massa vilopausar. Jag och Peter började riva köket. Vi ska få in altandörrarna och fönstren i köket, så då måste det möbeleras om "lite" först. När vi rivit klart i köket så gick vi ut och jag plockade ner panelen på söderväggen, fick lite hjälp av Peter. Han gick mest runt och försökte få nån rätsida på all el. Det är som ett skatbo i golvet på övervåningen. Kvällen avslutades med den traditionella middagen hos grannen (syster m.fam)





Checklista =)

Nu kan listan bockas av efterhand vartefter vi jobbar undan =)
¤ Isolera tak garage - Check
¤ Dra färdigt elen garage - Check
¤ Dra elen övervåningen - halv Check (Sovrum klart, men resten kvar)
¤ Montera lister till garageporten - Check
¤ Städa garaget - Check x flera eftersom det dras in massa skit hela tiden
¤ Dreva fönster - Check Alla fönster klart! Underbart
¤ Sätta OSB-skivor och gips i tak och på väggarna garaget halv Check Inte mycket kvar
¤ Tejpa skarvarna på plasten i taket innan sprutning av isolering kan ske- Check
¤ Isolera tak hela övervåningen - Check
¤ Tejpa hålen i plasten som vart efetr Lasse isolerat taket - Check
¤ Spika upp reglar på väggarna i sovrummet för 45:ors isolering - Check
¤ Isolera väggarna i sovrummet- Check
¤ Sätta OSB-skivor och gips på väggarna i sovrummet - halv Check all OSB är på plats, men inget gips ännu, men på G.
¤ Städa ur klädgarderoben i gamla huset och plocka ner allt i hallen för nya väggar - Check
¤ Nya väggar till rummen på nedervåningen ska sättas upp - Check
¤ Riva gamla yttertaket på övervåningen - Check
¤ Montera in stor fönster på övervåningen- Check
¤ Ta bort gamla innertakets isolering 195:or x2 - Check

Kvar att göra:

+ Dra om elen på nedervåningen som kommer gå i golvet på övervåningen
+ Staga upp golvåsarna på övervåningen samt bygga lika många till som ligger där
+ Isolera golvet igen och lägga skivor
+ Sätta in alla fönster och dörrar nere
+ Isolera väggarna i kommande tv-rummet med 145:or, 45:or sitter redan där
+ Sätta igen hålen med papp efter gamla takstolarna som stack ut på yttervägg
+ Sätta ny panel på huset
+ Måla om huset
+ Flytta ackumulatortank och spisen till garaget
+ Regla för väggarna till toa och klädkammare uppe
Det är väl det som ligger närmast till hands just nu, sen är det massa massa massa massa mer att göra som bygga ett pannrum, lägga plåt på taket, göra klart toa uppe, göra klart toa nere, fixa alla innerväggar nere med isolering och sätta gips skivor. Sätta innerdörrar, tapetsera, måla, lägga golv, snickra innertak etc.
Ja det är lite att göra innan detta projekt blir någorlunda klart. Helt klart blir projektet, men huset kommer aldrig bli klart, för nya projekt kommer att komma till =)

Igår monterade Peter klart centraldamsugaren som han började med i måndags. Jag fortsatte städa av golvet på övervåningen från isolering och skit. Hittade 2 råttbon i isoleringen. Blääääääää! Annars är det en riktigt fin isolering som går att återanvända till golvet. Ja inte dom som det var råttbo i såklart =)
Nu har vi en centraldammsugare som går att använda, så skönt! Jag säger VI för det var INTE jag som provade den först utan det var Peter och mamma!
Mamma var här igår igen. Du är bäst mamma vet du det?!

Inga bilder för det ser lika ut som tidigare, fast lite stökigare =)
Idag har jag vilodag från bygget. Ska inte lyfta ett finger. Tror jag, har inte gjort det än i alla fall och kl är 16:30.
I morgon kommer Jens hit och ska hjälpa oss i helgen. Danne kommer på lör och blir kvar till sön. Då ska vi riva klart gamla glasverandan och slänga massa skräp. Vi får hem en conteiner på fre, så nu ska det bli riktigt rent på gården!


Ha de gött!


Måndag 3/5-2010

Ja gott folk, nu har vi det. Fönster på HELA övervåningen! Alla är monterad och klar! UNDERBART! Det vart jättebra, supernöjd verkligen. SÅ kl 16 hämtade jag mamma på hennes jobb och hon följde med oss hem och var barnvakt åt Tristan, som vanligt! Vad skulle vi göra utan henne. Vår ängel! Allt skulle gå så mycket långsammare. Tristan älskar att vara med mormor. Dom har så mysigt tillsammans.
Ikväll drog Peter rören till centraldamsugaren och jag plockade ihop dom sista 195:orna som låg kvar på golvet och staplade dom i sovrummet uppe. Dammsugade av golvet (eller innertaket, välj själv)  från det värsta skräp som var kvar efter vi rev skorstenen. Hostarfortfarande isolering, måste varar det värsta byggmaterial som finns. blääääää! På mån nästa vecka är det planerat att snickarna kommer hit igen. Nu är det nya milstolpar som ska sättas upp. Några av våra mål på checklistan är uppnådda, såjag får ta och göra en checklista inlägg senare =)
Här kommer lite bilder från dagen
Jo just det! Peter har lyckats trampa ner en gipsskiva ikväll. Jag gjorde ett litet hål när jag snubblade på en sladd där uppe och klev fel. Det vart en liten spricka i badrumstaket nere och inget mer. Peter snubblade så pass att han fick halva skivan att lossna hahaha se bilder nedan =) Jag skrattar gott eftersom han hade så roligt åt mig när jag stupade.  






Helgen 1-2/5-2010

I helgen hände inte så mycket från min (Linda) sida. Tristan och jag var in till stan en sväng, sen sov vi bort halva lördagen. Vi hade en riktig slapp dag. Peter plockade undan tegelstenarna, plockade ihop i garaget och satte upp OSB på väggen i sovrummet. Jag och Tristan gjorde ett snabb besök där innan Tristan skulle sova för natten.

Söndagen plockade vi ihop på övervåningen utifall snickarna skulle komma förbi på mån och sätta in fönstren. Linus var med och hjälpte Peter sätta upp OSB på den kommande klädkammarväggen. Vi körde även ut några paket isolering som vi packat ihop till pappa, samt firade födelsedagsbarnet Nicklas (grannen, systers karl).