Sön 28/3-2010

Denna söndag har vi gjort ett rivningsjobb inne och reglat om toaväggen in mot garaget. Gubbarna har även satt upp nästan all gips i garaget på väggarna. De har även satt osb i sovrummet. Vi klev upp kl 09:00 (NY tid) och käkade frukost och hoppade i arbetskläderna. Peter var lite småseg i morse, men efter lite kaffe så vart det fart på karln. Nicklas kom lver och hjälpte oss han med, som vanligt! Vi är mycket glada åt nära och kära som hela tiden ställer upp. Nicklas började med väggen som vi hade rivit kvällen innan, jag och Peter började med gipsskivorna som var kvar. Nicklas tog över efetr mig då jag gick in och tog bort foder runt fönstret i badrummet. Vi är tvungen att ta bort det då det blir i vägen i garaget. Annie och Tilda kom över och hjälpte oss att packa alla prydnadssaker och data prylas som låg framme i köket/tvrummet/hallen. Tjo vad det gick undan och helt plötsligt hade jag börjat riva väggen runt dörren i till badrummet och tagit bort listerna som satt runt dörren in till vattenberedaren. Den dörren ska byggas igen så jag har förberett för att ta bort den senare. När jag ändå var igång med kofoten så passade jag på att slå sönder väggen mellan hallen och tvrummet. Shit va det dammade av all gips som mjölades sönder. Nu är väggen nere och vi har en öppen planlösning =) Hall, tvrum, kök i ett! Allt detta görs för att snickarna ska kunna göra nya innerväggar när vi är borta hela påsk veckan.
Måndagen kommer att ägnas åt rivning av vägg nr 2. Tristans kommande barnrum, det som katterna vistas i i dagsläget. Nu går allt av batra farten och fortsätter det såhär kanske Peter har rätt att vi kan flytta upp en våning i sommar, men jag vågar inte hoppas på det riktigt än =) Nedan kommer lite blandade bilderfrån söndagen i Mellanbyn.
Kl 18:00 gav jag upp för då var längtan efter Tristan så stor att jag åkte in till mamma och pappa i Hudik och hämtade prinsen.







Fredag/Lördag 26-27/3 2010

Projekt bygga väggar och riva vägg har det varit i helgen. Delar upp denna helg i 2 inlägg, med start här. Fredagen gick åt till att planera hur vi skulle lägga upp helgen för att få så mycket gjort som möjligt! VI gick o la oss i skaplig tid, men vaknade kl 10:30 (!) på lördag morgon! Katastrof! Så går det när man inte har Tristan hemma som håller ordning på oss. Han höll hus hos mormor och morfar i helgen. Pär T kom på besök en sväng och gick igenom rördragning för vatten och avlopp med Peter och jag passade då på att få i mig lite frukost. Sen var det bara hoppa i arbetskläderna och ge sig upp på övervåningen och kommande sovrummet. är var det tejpa hål efetr Lasse och dreva lite små utrymmen som Lasse inte kom åt. Peter och Nicklas satte upp gips i garaget. Tobbe kom förbi på em och gick igenom med oss Avi skulle göra med innerväggarna i det befintliga huset. Dom slog upp streck i taket för att Peter skulle ha lite mått att gå efter när det ska kapas upp nu i veckan. Sen gick vi ut i garaget resp sovrummet igen. Jag gjorde klart uppe, sen gick jag ner och hjälpte gubbarna med plastning och OSB-skivorna på söderväggen i garaget. Återigen vart vi tvungen att flytta fönstren som står i garaget. LÄNGTAR till dessa kommer upp! Nu ska de förhoppningsvis inte flyttas nå mer innan de ska monteras på övervåningen. Nicklas gick och bastade runt kl 19:00 då började jag och Peter med gipsskivor och rev väggen utanför den befintliga toaletten då den ska reglas om. Jag och Peter gjorde kväll strax före kl 21:00 då vi hade missat 30 min på Earth Hour, fy skäms på oss, men 30 min bidrog vi med i alla fall. 
Vid 22:00 gick vi över till syster i huset mitt emot och spelade spel till kl blev 1 ca,
sen var det hem och natta. En arbetsdag på söndagen oxå =)
Det var en grymt regnig lördag vilket gör att ställningarna blir tokhala och vår väg på tomtrn blir till lervälling.
(Jag som hade städat på övervåningen, nu är det en organiserad kaos där uppe hahaha)
Fredag 26/3-2010



Lördag 27/3-2010









Fredag 26/3-10

Det har inte hänt så himla mycket här sen i tisdags. Mamma följde med mig hem efter jobbet i tisdags och hjälpte mig med att feja här hemma samt att hon höll koll på Tristan medan vi var ute o snickrade. Hon är vår ängel mamsen/mormor. Jag har städat ihop i "sovrummet" från all isoleringsdamm och småbitar som låg utspridda över hela golvet. All plast är uppsatt på väggarna och alla skarvarna är tejpade, så idag är Lasse här och sprutar in isolering i taket. Kommer att ta 2 dagar eftersom all isolering inte kommer att få plats på lastbilen. Som ni ser på bilderna så syns det vem av oss i familjen som jobbar. Dom där 2 går bara runt och filosoferar ;) Okej då lite har dom gjort i garaget. Skruvat upp endel OSB och satt upp gipsskivor =) I helgen ska Tristan vara hos mormor och morfar medan jag och Peter snickrar. Vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt nu innan det bär av till Kreta. Återkommer om jag hinner under helgen.
//Linda


Ett steg närmare...

Nu går allt bara av farten! I söndags drog jag och Peter klart elen i sovrummet och Tristan fick vara hos mormor och morfar medan. Tur vi har alla hjärtliga människor runt omkring oss som ställer upp i vått och torrt! Peter fick hjälp av Nicklas att fortsätta sätta upp OSB-skivorna i garaget så jag fortsatte dra färdigt rören till belysningen ute och spika fast alla elrör inne, vid 20:30 städa jag ihop för då var det dags att hämta sonen. Peter och Nicklas fortsatte kämpa på. Dom hann till och med få upp några gipsskivor.
Igår när Tristan låg ute i vagnen och sov passade jag på att isolera med 45:or i sovrummet. Vart nästan klar med allt innan Tristan vaknade. Sen var det bara hosta och spotta isolering halva kvällen. Kan det finnas nå värre lungförstörare i snickarväg än det? Ska vara Asbest då, men det ska inte vi ha på väggarna.
Peter fick återigen hjälp av Nicklas så nu är hela norra väggen i garaget skivad med både OSB och gips! Helt underbart! Dom fortsatte med att regla upp väggen in mot gamla huskroppen, satte plast och fick upp OSB även där. Jag "lånade" ut Tristan till hans moster Annelie ett par timmar och gjorde klart isoleringen i sovrummet. Linus kom en sväng och hjälpte mig mäta. Det är många grader som skulle skäras och passa in. Ojojojoj! Jag var helt snurrig på alla siffror innan det var klart. När jag och Linus gjort färdigt gick jag ner till gubbarna som hade fått problem med spikpistolen. Den sköt 2 spikar åt gången! Hmmmm... Peter hade matat in fel spik. Han hade tagit fel grader på spiken. Han hade satt i 34 g och skulle vara 21 =) Efetr lite mekande och trixande med pickadollen så fungerade den igen. Jag tog med dem upp för att gå igenom vad jag skulle göra imorgon tis, medan Tristan sov och simsalabim så satt det plast på alla väggarna utom den vid balkongdörren. Så mitt göra idag är att sätta upp sista plasten på norrväggen, tejpa skarvar och häfta fast allt ordentligt! Nu är det bara för Lasse att komma och spruta isolering i taket. Ska inte finnas några läckage nu =)
Har inte så mycket bilder denna gång, men slänger in de jag har så får ni uppdaterat med hur det ser ut nu efter inplastning och städning på övervåningen samt med alla skivor på plats i garaget.


Lör 20 Mars 2010

Denna lördag tog hela familjen sovmorgon till 10:30. Skönt och välbehövt! Efter frukost gick vi ut i det underbara vädret. Sol sol sol! Tristan somnade i vagnen, Xarek låg i snödrivan och käkade påe tt ben, Peter satt OSB skivor på väggarna i garaget, jag tejpade skarvarna på plasten i taket i sovrummet, Linus skruvade på 4-hjulingen. När jag kom upp på övervåningen såg det ut som en tromb hade passerat. Jag som hade städa för inte så längesen =( Peter har satt upp reglar på väggarna för isoleringen som ska upp. Därför denna kaos =)

Jag isolerade fönster och häftade fast plasten ordentligt i takfönstren

Tristan vaknade runt 15:00 så han var i garaget med pappa

Snart är hela norra väggen i garaget klart med Osb-skivorna

Peter håller på att dra färdigt elen i garaget och sätta klart reglarna i sovrummet så jag kan isolera i morgon. Han ska även dra elen i sovrummet.
Jag ska tejpa klart taket i det kommande tvrummet. Då får jag lov att balansera på det gamla taket eftersom det inte finns något golv i den delen av huset.
Tidigare i veckan städade jag ur klädgarderoben och städade ihop i Tristans kommande rum. Så nu är det bara rita ut vart de nya väggarna ska sättas upp och riva de gamla =)
Det får snickarna styra med när vi är utomlands.
Uppdaterar med mer bilder under morgondagen
Tjingeling!


Här jobbas det...

I helgen har vi dragit färdigt elen och isolerat klart taket och väggarna i garaget. Storstädat i garaget och tagit upp isolering till övervåningen som vi ska börja med i helgen.
Nu kan listan bockas av efterhand vartefter vi jobbar undan =)
¤ Isolera tak - Check
¤ Dra färdigt elen - Check
¤ Montera lister till garageporten - Check
¤ Städa garaget - Check
¤ Dreva fönster - Check
Det vi har kvar att göra och som vi ska försöka hinna med att göra innan vi åker till utlandet
¤ Sätta OSB-skivor och gips i tak och på väggarna garaget
¤ Tejpa skarvarna på plasten i taket innan sprutning av isolering kan ske
¤ Spika upp reglar på väggarna i sovrummet för 45:ors isolering
¤ Isolera väggarna i sovrummet
¤ Dra elen i sovrummet
¤ Sätta OSB-skivor och gips på väggarna i sovrummet
Nytt som har tillkommit sedan snickaren var hit en sväng igår.
Städa ur klädgarderoben i gamla uset och plocka ner allt i hallensamt riva delar av väggen in till badrummet och ta bort dörr och dörrkarm till varmvattenberedaren. Detta måste vi göra innan vi åker iväg till Kreta eftersom snickarna ska vara här den veckan och sätta upp alla innerväggar till rummen som kommer bli på nedervåningen. Slänger in en bild på hur det kommer se ut på nedervåningen sedan.
När väggarna är på plats kan elen dras på nedervåningen och vi kan börja riva gamla yttertaket på övervåningen.











Bygget 11/3-10

Idag när Tristan sov så passade jag på att isolera klart runt alla fönster i garaget och sovrummet, jag plockade ihop massa isolering och sopade av golvet. Avloppsbrunnarna i golvet har frysit ihop, så snön som smält inne på garagegolvet under dom här varma dagarna (+10) har ingenstans att ta vägen, så det var bara till att sopa. Igår så monterade Peter klart garageporten, så nu har vi en till fjärrkontoll att hålla reda på.
Vad Peter ska göra för ryck nu på kvällen återstår att se. Själv ska jag leka en stund med Tristan innan han ska sova. Lite bilder på garagebygget och städningen kommer här nedan


Tis 9/3-10

Ja gott folk då var vi lämnad av snickarna. Massa gjort, men mycket återstår. Kl 11 idag packade killarna ihop sina grejer och jag drog ur pluggen till värmen i deras vagn. Nu är det mitt och Peters projekt ett par veckor (läs månader) frammåt, sen är snickarna välkommen tillbaka igen =)
Snickarna har reglat för dörren mellan sovrummet och garaget, samt reglat för fönstren som ska in ovanför ytterdörren. Peter ska montera dem vid ett senare tillfälle, antagligen när golvet är klart på övervåningen. De har även isolerat väggarna upp mot taket så inte isoleringen som ska sprutas i taket ska åka ner i väggarna. Osb-skivor och gipsskivor är uppsatta på väggarna och taket runt garageöppningen, så nu på kvällen har Peter och Nicklas (grannen) skruvat upp skenona till garageporten.
Det jag och Peter ska göra nu till nästa gång snickarna kommer är:

1. Isolera klart garaget och sätta osb samt gipsskivor på väggarna. I taket närmast "gamla" huskroppen ska det dras avloppsrör, samt rör till värmepumpen.
2. När garaget är klart ska vi regla och sätta upp 45:ors isolering i sovrummet samt isolera fönstren. Det ska även upp osb och gips-skivor.
3. Vi ska montera fönster i kommande tvrummet samt isolera väggarna med 145:or och sätta gips. Golvet ska även isoleras om och läggas skivor men innan detta kan göras så ska det gamla taket ut då det fortfarande är kvar. Innan det kan rivas så måste Lasse hit och isolera nya taket, men innan han kan komma hit mpste vi tejpa med åldersbestöndig tejp skarvarna i plasten så inte isoleringen hittar sig ut.
Många steg innan man det börjar likna något i nya Tv-rummet. Hur vi kommer avklara punkterna ova och när, det får tiden utvisa, men det kommer att ta tid =)
Här kommer lite bilder på vad som gjorts under mån-tis. Blir nog stillastående fram till helgen nu. 




7/3-2010

Vaknade runt kl 10 och skjutsade in lilleman till mormor och morfar. Jag och Peter skulle isolera färdigt i garaget, så vi ville inte att Tristan skulle vara med upp i det. Vi jobbade på utav bara sjutton för att bli så mycket gjort som möjligt inför att snickarna skulle komma på mån igen. Peter drog så gott som klart elen och reglade färdigt så jag kunde sätta upp de sista 45:orna på väggarna. Jag isolerade även runt fönstren och dörren i garaget, så långt drevningen räckte och det var ju inte långt. Måste in o shoppa på mån. Även reglar 45x45 måste inhandlas.  Sen städade vi undan på golvet så snickarna hade fritt spelrum för att göra klart taket i garaget på måndagen. De ska även regla klart för porten så den kommer upp. HOPPAS den kommer upp den här veckan =)
Peter hade "planerings" möte med snickarna i morse (mån 8/3) och de gick igenom vad de skulle göra under veckan. Det som är tänkt är att osbskivor ska upp på tak och väggar i garaget samt gipsskivor. Sen ska fönstren i livet upp i den gamla husdelen och isoleras upp mot taket på vissa ställen så inte lösisoleringen som ska sprutas in i taket ramlar ner efter väggarna =) Snickarna kommer bara var hos oss 1½ dag denna vecka, sen får jag och Peter ta över. Här kommer lite bilder från söndagen







Update 6/3-10

Ja nu kommer en uppdatering på vad som hänt under denna vecka. Vi själva har inte gjort så mycket utan det är mest snickarna som legat i. Idag har vi iof städat av uppe i sovrummet och reglat för 45:orna i garaget.
Slänger in lite bilder som får tala för sig själv. Mer jobb i morgon, i kväll ska vi på 18-års partaj, så det blir inge mer gjort idag skulle jag tro. Peter drar el nu, sen ger nog han upp för idag med.


-


3/3-2010

Här går det frammåt, sakta, men säkert! Ingången till sovrummet från det kommande tvrummet är reglat och klart. Gamla taket är fortfarande kvar då vi sparat det för att Lasse ska ha något att gå på när han ska isolera taket. Väggarna i sovrummet är isolerade med 145:or, så nu ska bara 45:orna dit sen är det plast och gips kvar och dra elen förstår. Snart är reglingen för isolering av taket i sovrummet klart.
Då är det bara Lasse´s jobb kvar, Isolera taket.
Jag och Peter ska isolera garagetaket med skivor nu i veckan, sen ska snickarna regla för garageporten så den kommer upp. Det är mycke smågöra nu som man knappt märker av, men som tar tid. Elen är den värsta biten tycker jag. Det gäller att planera så himla mycket. Ska vi ha lampa där, uttag här, eller där. När man ändå håller på så ska kablarna vara i väggen, inget utanpå och då är det planering som gäller =)
Garaget städade vi ihop i helgen, men nu har en bulldozer gått fram där igen, så det är bara börja om, suck! Det får bli ett kvällsjobb! Här kommer två bilder som jag passade på att ta när jag var upp o pratade med snickarna idag. Mer kommer när jag städat ihop lite =)


Sön 28/2-10

Vaknade med dunderförkylning och längtan efter Tristan. Så tomt utan lillpyret hemma. Vi klev upp runt 10, Peter skottade eftersom det SNÖADE och BLÅSTE på natten, som vanligt! Började med att sopa undan snön i sovrummet som hade snöat in under natten. Nu har Peter tejpat igen alla gluggar runt fönster och dörrar, so no more snow inside!
Peter drog elen och jag isolerade klart i garaget och norra väggen i sovrummet. Vi fick hjälp av Linus och en kompis till honom att flytta fönstren som stod ivägen på garagegolvet. Satan i gatan va tung fönstren är. Helt sjukt! Å dom ska sitta på övervåningen =S
Vi jobbade på till kl 19, sen skyndade vi iväg för att hämta hem Tristan. Lilla älsklingen varit borta så länge. Allt hade gått bra hos syster.
Får se vad snickarna hittar på under veckan. Hoppas på att garage porten monteras i alla fall =)