Mån 30/8-10

Jag måste börja med att erkänna att jag hade fel och Peter rätt. Hur märkligt det än låter så är det så! Till viss del i allafall. Han sa att vi kunde flytta upp i aug 2010, Sure tänkte jag! och många andra med mig faktiskt. Det han inte sa va hur mycket vi hade kvar att göra efter vi flyttat upp eller vad det var vi flyttade upp. Nu är soffa tv bord och leksaker på plats och vi trivs som f*n!
Här kommer lite bilder på vad snickarna gjort under dagen, dom är grymt duktiga och snabba när dom är här! Killen från Göteborg är den mest effektiva och arbetssamme kille som jag stött på! Heja Götet!
Nu får vi se hur mycket vi hinner med under kvällen, återkommer med bilder om det är så att vi jobbar nåt på huset själva i kväll//Linda





Måla måla måla måla

Ja nu har här målats i massor och lika mycket är det kvar om inte mer! Jag har inga problem med att måla, det är ganska roligt, men de senaste dagarna har varit kall och småregnig och det är inget höjdarväder att måla i. Snickarna var "ledig"från vårt bygge tors, fre denna vecka, så det har inte blivit så mycket mer gjort inne och ute. Vi har flyttat upp tv, bord och soffa till övervåningen och lagt ut en massa mattor vi fått låna av mamma oc Tristan har fått ett stort lekrum. Nu är det lite rymligare i köket igen. Imorgon kommer snickarna igen, hoppas jag. Då blir det installation av fönster bredvid de stora i söderläget och förhoppningsvis panel på samma gavel.
Kastar in lite målarbilder och bilder från tvrum och köket =) Tristan har varit med mormor och morfar i helgen i deras nya lägenhet. Vi var där i fredags och hjälpte dem att flytta och då stannade Tristan kvar. Vi vart bjuden på middag igår lör, sen kom dom hit med gofisen idag.
Nu ligger han sött och sover i sin säng.






25/8-10 = Min trappa är på plats

Ja så är det! Trappen är på plats och är så grymt snygg! Shit vilken fin trappa vi beställt! I love it!
Det gick kanon bra att få in den, inga olyckor =) Snickarna har dessutom satt nästan all gips i taket i Tv-rummet uppe! Gud så skönt! Gladas över det är nog Peter =) Tristans farmor och farbror var här idag så Tristan var med dem en sväng medan jag och Peter städade av där uppe efter all skit från gipsen. Snickarna har även gjort klart panelen, takfot och vindskiva på hela garagedelen. Nu är det bara "gamla" huskroppen kvar. Det ska även in 3 fönster och det kommer dom göra fre el till veckan. Imorgon har dom "ledigt" från vårt bygge. Vi har lite att göra med målning, så nu håller vi stenhårt tummarna att det INTE regnar i helgen!
VIlken underbar födelsedag. Jag hade glömt köpa tårta, så jag hade inget gott fika att bjuda på, men vad gör väl det när man har fått en trappa hahahaha//Linda




24/8-10 Regn regn regn

Denna dag bjöd på regn i mängder! Ett tag regnade det från höger till vänster och blåste som f*n. Jag åkte in till frissan och Tristan vart kvar hemma med papsen. När jag kom hem hade snickarna packat sig in på övervåningen och under tak. Regnet bara öste ner och det var såååååååå blåsigt och kallt. Dom tog tag i taket på övervåningen. Så nu har de börjat med att sätta gips i taket, lovely! Blir det regn i morgon gör de klart taket där och sätter in fönstren som ska sitta bredvid de stora fönstren på södergaveln, samt ett i Tristans sovrum i livet. Det ska även sättas in en trappa! Japps, ni hörde rätt! Trappan är klar och ska sättas in =) Peter fick hjälp av Nicklas (granne och svåger) att hämta hem den idag. Pappa kom hit efter jobbet och hjälpte till att bära in den. Grannen Fredrik fick ge ett handtag han med.
Snickarna hann  trots regnet klart med all panel och vindskivor på norrsidan av garaget samt takfotsbrädorna.
Det hade kunnat hänt en liten olycka när trappan skulle flyttas in. Ni ser på ena bilden att lastbile som trappen ligger på, står på 3 hjul, men det slutade lyckligt i allafall. Det var inte Peter som körde, mer säger jag inte =) Eftersom trappan ska på plats så vart vi återigen tvungen att flytta tvrummet, men vad gör väl det när v kommer få ett underbart hem om några månader =) 
Här kommer bilder på dagens jobb. Det finns inga bilder från övervåningen, men det kommer! En bild på Tristans gunga kommer oxå. Peter har snickrat ihop den. Den röda gungan fick Tristan i födelsedagspresent av sin mormor och morfar.






Mån 23/8-10 Välkommen tillbaka...

...Säger vi till snickarna! Måndagen kapades, målades, spikades, och mättes panelen, vindskivor och takfotsbrädor upp för att komma på plats runt om huset. Det gick grymt fort och Peter fick åka flera vändor in till stan och handla mer virke. Både till panel, vindskivor och takfotsbrädor. Tyvärr fanns inte allt i lager, men det löster sig under veckan. får vi hoppas. Vi har flyttat ställningen oxå. Här kommer lite bilder =)



Omgjort till kalas

Fredag den 20 augusti gjorde vi om övervåningen till ett 1-års kalas med allt vad det innebär! Ballonger, serpentiner, partyhattar, dukar, konfetti, tårta, bollhav, leksaker, presenter och massa människor!
Tristan hade jätteroligt och trots att han var förkyld och nös igenom hela kalaset så lyste det lycka i ögonen på honom hela dagen! Vilken gokille vi har! Linnea, Viktor och Tilda ritade ett jättefint 1-års plakat till lillfisen! Här kommer lite bilder från dukningsdagen och kalaset!



13-15/8-10

OSB skivor på plats på hälften av väggarna i alla fall. De väggar spom vi inte satt på är de som ska gå ihop med väggarna nere, så dessa måste vi göra när vi kapat upp innertaket i köket. Anledning att vi inte gjort Tristans rum är för att där ska vi dra lite mer el och ta en genomgång innan vi lägger igen efetrsom det går många "kopplingsdosor" där. När väggarna var klar satte vi igång med glesningen, (glespanel) för gipsen som ska upp i taket. Snickarna har förberett för att vi skulle ha träpanel i taket från början, men nu har vi ändrat oss och ska ha gips därav ny glesning. Det tog oss ca 10 tim att göra klart taket och då var det ett par kaffepausar emellan =) När taket och väggarna vart klar så storstädade jag golvet så lillprinsen ska kunna vara där uppe med oss på dagarna. Vi ska även ha hans 1-års kalas däruppe, så det måste vara rent och fint innan dess =)
Idag mån har vi inte gjort nåt alls på huset. Vi har haft en heldag med Tristan, vart i lekparken och bara myst.
Imorgon ska jag fokusera på att måla brädet med den nyinköpta färgsprutan. Lyx att måla med den, hoppas den är bra. Bosch PFS 105E Elen ska väl bli klar nån gång och sen vet jag inte vad mr har för planer. Checklistan kommer senare, nu ska jag koncentrera mig på CSI på tv:n. Ha de//Linda






Tristans farmor på besök

Marianne kom på fm, så jag och Peter passade på att åka in till stan och köpa virke. Dubbelfas brädor till takfot och fönster vart det. Sen var vi på övervåningen och jobbade medan farmor var med Tristan.
Tusen tack Majsan för en heldag med vår lille prins medan vi jobbade på huset.
2010-08-12



Golvet på plats och nu åker OSB skivorna upp på väggarna. Ett steg närmare =)


Golvet på G

Mera bilder...
2010-08-09


2010-08-10




2010-08-11
Marie och barnen var här och hjälpe oss packa in Ikea köket och bradklassade dörrarna i garaget. Allt kom hemkört på morgonen =)
Tusen tack för hjälpen Marie, Linne och Viktor! Guld värt!


Jaha ja det rullar vidare

Nu ska ni få lite bilder och en ny checklista, men först bilder. Det är från städdagen när mamma var här och golvläggningen m.m m.m Bilder får tala för sig själv, jag sätter ut datum bara =)
//Linda

2010-08-06






2010-08-08




Tors 5/8-10

Idag har mamma varit här och hjälpt oss STOR städa ute på gården. Hon har röjt järnet här hemma och det är så rent och fint här nu, både inne och ute! Tack mamma, du är en ängel! Linus och André hjälpte oss att bära in alla gipsskivor som kom på förmiddagen, en del upp på övervåningen och en del in i garaget. Det skulle bli för tungt att ha allt på övervåningen. Tusen tack killar! Vi fick bygga om ställningen lite så det skulle vara lättare att få upp alla skivor. Nu är det en ramp upp så lillprinsen kan åka upp med vagnen. Peter bar upp 60 m2 golvspånskivor själv idag, han var lite små seg i vaderna eftersåt! Nu ikväll har han klamrat alla slangar i golvet på övervåningen och påbörjat isoleringen där, äntligen! Det är grymt varmt där uppe, vi har ställt upp en stor fläkt, men den hjälper knappt!
Tristan har varit med ute hela dagen. Han har suttit och lekt i vagnen och varit go och gla hela tiden, gokillen våran!
Allt har gått så fort de senaste dagarna så man hänger inte med riktigt, snart ska vi börja lägga golv där uppe. Nä nu ska jag gå o sova för runt kl 8 vaknar nog prinsen och vill ha lite välling.
Nedan kommer lite bilder från den här veckan som varit, men bilder på den rena gården kommer senare, det hann bli mörkt innan jag hann fota =)
Tusen tack alla för hjälpen, ni är underbara!








V31

Början på denna vecka har vi lagt energin på golvet övervåningen och elen. Jag har städat av hela golvet i tv-rummet från damm, spån, spik, isolering och en massa stenbitar efter skorstenen. Sen har jag städat ihop för alla skivor som ska bäras upp på övervåningen. Golvspån och gips bla.
Vi har även fixat väggen nere mellan kök och badrum. Eller rättare sagt så har Peter och pappa gjort det.
Elen börjar så gott som bli klar, det är lite småfix och genomgång som är kvar bara. Nätverkskabel ska dras, sen så är det dags att lägga isolering vilket jag hoppas kunna börja med ikväll. Lastbilen var nyss här med material. Golvspånskivor, formvirke och gips. Nu ska läggas golv minsann och vet ni vad det innebär?! Jo då ska snart taket vara på plats och när taket är på plats så kan vi plocka bort den del av taket mellan nedervåningen och övervåningen. Äntligen! Nu ska vi bara få hem trappan oxå så kanske den kan vara på plats innan september är slut! Min förhoppning i allafall =) '
Nu ska jag slita upp systerson Linus från hans skönhetssömn för nu ska bäras skivor till övervåningen =)

Bilder kommer senare!

//Linda


Utebelysning

Delar av utebelysningen är på plats, vi fortsätter när resten av panelen är på plats.
Kan vara bra nu när vi går mot mörkare tider igen!


Pappa = Snickar´n 31/7-1/8-10

I helgen har vi fått massa hjälp på bygget av pappa. Mamma har som vanligt varit med Tristan och det är en lycka för dem båda! Tristan älskar att vara med mormor och mormor älskar att vara med Tristan.
På schemat lör-sön stod övervåningens golv och skorsten. Fredagen spenderade jag och Peter på IKEA, ska tydligen vara en affär för kvinnor, men hos oss är det tvärtom. Jag verkligen hatar gå på IKEA. Förr var det skitroligt, men nu en pina, varför?! Ingen aning, bara är så! Vi beställde ett kök i allafall, som jag ritat ihop och fått godkänt av gubben, så om 2 veckor kommer vårat garage vara fyllt till bredden med IKEA köksdelar. Vi beställde allt utom kyl/frys och micro. Vi kommer köpa ett SideBySide från Samsung istället. Ja jag vet att det är en liten frys, men nu har vi bestämt att vi ska ha en sån, så kom och säg "va vad det jag sa" den dagen vi gnäller att det är litet! Micron med inbyggd köksfläkt har IKEA slutat med så då blir det att beställa från nån annan istället.
Åter till lördagen. Pappa och Peter tog bilen hem runt 11 på lör fm. De började med att riva några plattjärn och reglar från gamla takstolarna som var i vägen i golvet i kommande TV-rummet. Jag åkte in till Iggesund och handlade fika och lunch.
Sen drog vi igång med kortlingen utefter långsidorna i golvet. Dels för att staga upp de svajiga golvåsarna och dels för att ha något att lägga golvskivorna på.
Vi kortlade mellan längderna oxå för att få ett stabilare golv. Ikväll ska vi kila golvet för att åsarna inte ska gunga och gneka när vi får på golvet. Jag sågade reglar och gubbarna spikade. Vi läktade även för takgipsen nere i skarvarna. Vi jobbade på till sena kvällen och käkade middag först kl 21:30, samma tid som vi brukar äta när vi är på Kreta typ =)
Söndagen startade gubbsen kl 10:30 på bygget med att göra klart läkten för takgipset nere. Jag körde in mamma och Tristan till stan och handlade lite lunch till gubbarna innan jag åkte hem. Sen drog vi igång storjobbet med att riva skorstenen. Först ut med vedspisen i garaget. Peter kapade rören på den och ut sprutar gammalt "dött" vatten. Alldeles svart och stank shit! Det var så jäkla kletigt och omöjligt att få bort från golv och väggar. Fick skura ihjäl mig, men ut fick vi den och det var bara sätta igång med bilmaskin och plocka tegelsten för tegelsten. Vi jobbade järnet med putsen som var armerad med spik och hönsnät. Det satt så jäkla hårt och var så förbannat slitsamt att få ner, men tillslut så gick det. Lite envishet så går allt =) 
Skorsten nerplockad innebar att en bit av badrumsväggen åkte ner så det är "ac" där inne nu. Å hjälp va det dammade, vi hade som tur va satt upp dammskydd in till "tv-rummet" nere, men köket och badrummet var som i en dimma. Vi hade fått ner hela skorsten runt 20:00 (tog ca 4 tim) och då var det bara städa innan prinsen skulle komma hem. Jag hämtade honom och mamma inne i stan och vi köpte med oss käk. Pappa och Peter var uppe och planerade för beställningen av gips och golvskivor innan mamma och pappa åkte hem runt 22:45, då var det natt på bygget.
Vilken otrolig hjälp vi fått av er, återigen tusen tack! Puss o kram till er!
Idag mån ska vi bygga igen väggen mellan kök och badrum provisoriskt. Peter är inne och köper en sorts flytspackel som vi ska lägga igen hålet som vedspisen stod på. Sen drar vi igång. Jag ska hämta upp mamma i stan runt 16 när hon slutat jobba och ikväll ska vi fixa det sista med elen och kilningen av golv, sen förhoppningsvis så blir det isolera golv i morgon el på ons. Jag hoppas jag slipper =)
//Linda

Torsdag och Fredag i bilder
Vi isolerade väggarna onsdag och torsdag på övervåningen
Torsdag em spenderade Peter med kaffemaskinen som hade pajat. KATASTROF!
Nu fungerar den igen, Tack Peter!

   Lördagen i bilder


Söndagen i bilder







2 Augusti




Hallen och Tvättstugan

Då var det dags att fixa till i hallen och kommande tvättstuga. Vi har slängt ut gamla varmvattenberedaren och ställt in den "tillfälliga" där den gamla stog och satt igen väggen. Vi har rivit en vägg i tvättstugan och reglat om och gipsat den. Vi har även öppnat upp för dörren mellan garaget och tvättstugan.
20/7-24/7-10




När vi ändå var igång så gjorde vi klart väggen i kommande hall, nuvarande tv-tum.
24/7-26/7-10

Tristan hjälpte oxå till att spika med sin hammare.


Som vanligt har vi fått hjälp av mamma på kvällarna när hon slutat jobba.
Sen har papsen kommit och hämtat henne när han slutat jobba. 
Det är kärlek de!
Tack älskade mamma och pappa för hjälpen!
//Linda


Ännu mera bilder

15/7-10 Dags för golvet i Tristans rum att komma på plats.





20/7-10 Vi flyttade ut från det gamla sovrummet in till Tristans rum då vi ska börja ordna med väggen i gamla sovrummet. Samt förbereda för tvättstugan.

Xarek har fått ett krypin som han bara älskar att ligga och mysa i.



Xarek tyckte inte det var en bra idé att byta sovrum, så han låg kvar i det gamla sovrummet.



Mera bilder

Målarväggarna och fixar golvet i Tristans rum 11-14/7-10